Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

Uspješno realizovana obuka ''Krizna komunikacija-Kriza je prilika! Zaposlenici su najbolji nosioci poruke!''

Article Image

Online, 28.04.2021. godine

 

Agencija za državnu službu Federacije BiH realizirala je 28.04.2021.godine, online obuku na temu  ''Krizna komunikacija-Kriza je prilika! Zaposlenici su najbolji nosioci poruke!'' .

Obuci su prisustvovali zaposlenici organa državne službe u Federaciji BiH koji rade na poslovima odnosa sa javnošću, glasogovornici organa i drugi službenici koji rade na poslovima strateškog komuniciranja.

Cilj obuke bio je naučiti kako krizu pretvoriti u priliku i koliko je efikasna interna komunikacija važna,  kako za rješavanje kriza tako i za svakodnevni rad i uspjeh.

Tokom obuke učesnici su imali priliku postavljati pitanja i međusobno diskutovati o konkretnim brojnim primjerima iz prakse vezanim za ovu oblast.

Na osnovu povratne informacije od strane učesnika, ispunjena su očekivanja od ove obuke. Većina učesnika je izrazila zadovoljstvo, u nastavku nekoliko reakcija:

- Zahvaljujem za dostavljene materijale, organizaciju izvrsne edukacije i odličan izbor trener(ic)a. Ovo je definitivno jedna od najbolje isplaniranih, organizovanih i izvedenih edukacija kojima sam prisustvovala, sve čestitke.

- Kako bi stekli potrebna znanja i iskustva ovakve i slične teme vezane za krize će svakako doprinjeti boljoj obučenosti i osposobljenosti državnih službenika u radu. I svakako Hvala Vam na organizovanoj obuci.

- Način i tehnika prezentiranja trenerice zadovoljavaju sve kriterije uspješnog treninga - komunikacija, povratna informacija, praktično i dugogodišnje iskustvo u oblasti koju prezentira i na kraju, što nije čest slučaj - kvalitetna priprema za održani trening i prilagođena prezentacija zaista čine razliku. Sve pohvale.

Učešće u obuci, uzelo je 33 polaznika iz organa uprave u Federaciji Bosne i Hergegovine.