Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

Europski fond za Zapadni Balkan objavio poziv za učešće u tromjesečnom studijskom programu Excellence and Leadership in Governance

Article Image

Sarajevo, 30. juli - Europski fond za Zapadni Balkan objavio je poziv za apliciranje državnih službenika u organima uprave za učešće u tromjesečnom studijskom programu na temu "Excellence and Leadership in Governance".

Studijski program - predviđeno je - bit će održan u periodu od aprila do jula 2014. godine.

Inače, program za svrhu ima doprinijeti razvoju efektivne i učinkovite javne uprave, a namijenjen je mladim državnim službenicima iz zemalja regije uključujući i Bosnu i Hercegovinu te u okviru naše zemlje i kantonalnu i entitetsku razinu vlasti.

Ovo je poziv za šestu generaciju polaznika programa do 20 sudionika. Polaznici će kroz programe obuke u vladinim institucijama Austrije, Belgije, češke, Francuske, Njemačke, Mađarske, Holandije, Italije, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije i španjolske steći nova znanja i iskustva, a bit će u prilici i razmjenjivati informacije. Studijskim programom predviđeno je i održavanje uvodnih seminara u Berlinu i Briselu te jedan završni seminar u jednoj od zemalja Zapadnoga Balkana.

Program je namijenjen državnim službenicima koji imaju profesionalnoga iskustva u javnoj upravi sa menadžerskim odnosno liderskim kompetencijama i koji vješto vladaju engleskim jezikom.

Sve ostale detalje i informacije za prijavu pogledati na web-stranici European Fund for the Balkans http://balkanfund.org/2013/07/call-for-applications-6/