Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

Seminar na temu upravljanja projektnim ciklusom za JLS

Article Image

Sarajevo, Lukavac, Banja Luka, Mostar

Ovim putem vas želimo informirati o nastavku izvođenja specijalističkih seminara na temu upravljanja projektnim ciklusom za dodatnih 27 JLS u okviru Projekta "Sistem obuke za JLS".

Seminari su usmjereni na praktičare iz JLS koji rade na pripremi i provođenju projekata i bit će organizirani za dodatne četiri grupe JLS, i to u Sarajevu (Ilidža), Lukavcu, Mostaru i Banja Luci, kroz tri dvodnevna dijela, tokom naredna 2 mjeseca.

Kao i prošlog puta, posebna vrijednost seminara je u tome da će učesnici, pored upoznavanja sa procesom i elementima upravljanja projektnim ciklusom, raditi na razvoju konkrente projektne ideje za JLS iz koje dolaze. Pauze između pojedinih dijelova seminara će biti iskorištene da učesnici seminara sa ostalim kolegama iz JLS razrade projektni prijedlog u skladu sa identificiranim prioritetima a uz ograničenu tehničku pomoć koju će elektronskim putem obezbijediti izvođač. U okviru seminara osvrnut ćemo se i na aktuelne i očekivane pozive za dostavljanje prijedloga projekata u kontekstu EU IPA.

Ispod su termini održavanja prvog dijela seminara, a dostavljamo i jedan primjerak programa rada.

Lokacija: Sarajevo (Ilidža), Hotel Hollywood
Termini: 13.-14. septembar
JLS: Fojnica, Ilijaš, Maglaj, Novo Sarajevo, Srebrenica, Trnovo FBiH, Vogošća

Lokacija: Lukavac, Hotel Senad od Bosne
Termini: 14.-15. septembar
JLS: Bijeljina, čelinac, Gradačac, Kladanj, Lopare, Modriča, Orašje

Lokacija: Banja Luka, Hotel Šubić
Termini: 19.-20. septembar
JLS: Ključ, Jajce, Velika Kladusa, Novi Grad, Gradiška, Derventa, Doboj

Lokacija: Mostar, Hotel Bristol
Termini: 20.-21. septembar
JLS: Drvar, Jablanica, Konjic, Ljubuški, Mostar, Neum

Preostala dva dijela seminara od kojih će svaki trajati dva dana, okvirno su planirana u Sarajevu (Ilidža) 27.-28. septembra i 11.-12. oktobra; u Lukavcu 27.-28. septembra i 12.-13. oktobra; u Banja Luci 4.-5. septembra i 18.-19. oktobra i u Mostaru 5.-6. oktobra i 25.-26. oktobra.

Ranija dva kruga seminara ocijenjena su kao odlična, a nadamo se da će tako biti i sa ovim. Više informacija o utiscima učesnika prvog kruga seminara možete naći na: http://www.undp.ba/index.aspx?PID=7&RID=652.