Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

U Mostaru uspješno realizovani programi stručnog usavršavanja „Disciplinski postupak“ i „Medijacija“

U Mostaru su  17. i 18.. maja 2023. godine uspješno realizovani programi stručnog usavršavanja na temu „Disciplinski postupak i „Medijacija“, u okviru Posebnog programa stručnog usavršavanja.

Radionice su cijelim tokom bile interaktivne, postavljana su pitanja, komentarisalo se, polaznici su se direktno uključivali u diskusiju, odnosno iznosili svoja iskustva vezana za teme.

Prema povratnim informacijama učesnika, programi su gotovo u potpunosti ispunili njihova očekivanja. Procjena zadovoljstva učesnika iz evaluacijskih obrazaca:

- Da su u potpunosti zadovoljni isporučenim programom i da su im konkretni primjeri iz prakse bili korisni izjasnilo se 91,1% polaznika;
- Da je sadržaj programa bio u skladu sa očekivanjima odgovorilo je 90,91% polaznika;
- Da će im edukacija omogućiti razvijanje vještina i primjenu znanja u praksi navelo je 93,3% učesnika.
- Ocjena za realizatora programa: 4,93

  • Sve pohvale za organizaciju. Nadam se da će se tako nastaviti i u budućnosti.
  • Predavač izuzetno stručan. Radni materijal je poput priručnika, posebno oduševljenje za neke napomene, probleme u praksi, poređenje sa ranijom Uredbom.
  • Smatram ovu edukaciju jednu od najkorisnijih kojoj sam prisustvovala. Moja preporuka je da i pri drugim stručnim usavršavanjima angažirate kompetentnu osobu kao sto je gospodin Sead Maslo.
  • Pohvala za organizovanje ovakvih radionica, gdje se može mnogo naućiti
  • Ovakav vid stručnog osposobljavanja je potreban i jako korisan za državne službenike. Svaka pohvala za organizaciju i realizaciju
  • Zahvaljujem se na organizovanju obuke na temu koja je veoma značajna u radu drzavnih sluzbenika, u cilju spoznaje o pravima i obavezma, drzavnih sluzbenika, namjestenika i zaposlenika kao i samih medijatora u postupku disciplinske odgovornosti isith.
  • Svaka Vaša edukacija je veoma sadržajna, obuhvatna s obzirom na temu i veoma korisna. Samo tako nastavite. Hvala
  • Moduli koji su planirani za ovaj period obuhvataju široku oblast rukovođenja što je pohvalno čak iako smo bili na nekoj sličnoj ili istoj obuci, jako su korisni i upotrebljivi.
  • Hvala na pružanju mogućnosti usavršavanja i rješavanja nedoumica koje nam se javljaju u praksi.
  • Pohvale za izbor teme i mjesta izvođenja stručnog usavršavanja.

Polaznici su iskazali veliku zahvalnost Agenciji na organizovanju edukacije na ove teme, kao i potrebu nastavka edukacija.