Jednodnevna edukacija „Upravljanje ljudskim resursima: Ocjenjivanje i razvoj državnih službenika“

Sarajevo, 17. oktobar - Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH), u okviru BaCID projekta kojeg finansira Austrijska razvojna agencija, realizira jednodnevni interaktivni program edukacije za praktičare iz jedinica lokalne samouprave koji rade na poslovima planiranja i realizacije aktivnosti u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Planirani datum održavanja edukacije je 25. oktobar u Sarajevu (hotel „Bosnia", Kulovića broj 9).

Nacrt dnevnog reda možete pogledati i/ili preuzeti ovdje.

Cilj održavanja edukacije je razmjena informacija sa ekspertima iz Slovačke i Austrije u vezi sa primjenom modela povezanosti ocjenjivanja službenika i stručnog usavršavanja, kroz uvođenje okvira kompetencija. Na radionici će se predstaviti primjeri i najbolje prakse koji se koriste u zemljama EU, a sve u cilju unapređenja stanja u Federaciji BiH, uz preporuku SiGMA stručnjaka.

Nadalje, izabrani učesnici će svojim aktivnim učešćem dati prijedloge i osnovu za izradu podzakonskog propisa koji će bliže uređivati ovu oblast.

Način prijavljivanja: putem web stranice Agencije www.obuke.adsfbih.gov.ba, uz obavezno navođenje službene elektronske adrese.

Krajnji rok za prijavu je 20. oktobar.

Povratna informacija sa ostalim logističkim detaljima bit će proslijeđena u ponedjeljak 23. oktobra.

ADS FBiH, odnosno projekat, ne snose troškove puta niti noćenja.

 

 
 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.