Konferencija "Upravljanje infrastrukturnim projektima u oblasti voda: EU procedure"
 

Sarajevo, 16. oktobar - Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) - u suradnji sa Mrežom instituta i škola javne uprave u Centralnoj i Istočnoj Evropi (NISPAcee) - u Sarajevu je 13. oktobra organizirala Konferenciju o temi "Upravljanje projektima u sektoru voda u Bosni i Hercegovini: Izazovi i prilike".

Konferencija je planirana u okviru projekta "Efektivno upravljanje projektima za sektor voda u Bosni i Hercegovini u skladu sa EU procedurama" koji finansira SlovakAid Republike Slovačke, a implementira ADS FBiH u suradnji sa organima uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cilj održavanja konferencije je bio razmjena informacija u oblasti vodoprivrede, sa posebnim osvrtom na aktuelno stanje u Federaciji BiH. Na konferenciji su se predstavili rezultati spomenutog projekta, uz sudjelovanje eksperata iz Republike Slovačke, te otvorile prilike za diskusiju među zainteresiranim sudionicima o daljnjem unapređenju ove oblasti u narednom periodu.

Ciljnu grupu su činili predstavnici vladinog i nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini i međunarodne organizacije koje svoje resurse koriste u cilju unapređenja stanja iz predmetne oblasti. Međusobna razmjena informacija i umrežavanje ključnih aktera na jednom mjestu čini osnov za daljnje korake i unapređenje.

Na konferenciji je sudjelovalo 55 sudionika.

 
 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.