Linkovi Kontakt Adresar Štampanje
     
 
Djelatnici ADS-a FBiH odgovorili na pitanja iz Upitnika Europske komisije

Sarajevo, 3. februar - Uposlenici Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) u proteklom su periodu u cijelosti i u roku odgovorili na sva pitanja iz Upitnika Europske komisije. Odgovori ADS-a su obrađeni kroz informacioni sistem državne Direkcije za europske integracije.

Pitanja na koja su odgovarali uposlenici ADS-a tiču se Poglavlja 2 (slobodno kretanje radnika), zatim Poglavlja 19 (socijalna politika i zapošljavanje), Poglavlja 22 (regionalna politika i koordinacija), te Poglavlja 27 (okoliš i klimatske promjene), a velikim dijelom angažman ADS-a se odnosi na tzv. političke kriterije (vladavina prava-reforma javne uprave).

Istodobno, djelatnici ADS-a FBiH su još poodavno angažirani u smislu pružanja pomoći kantonalanim ministarstvima za pravosuđe i upravu s ciljem usuglašavnja odgovora koja se odnose na sistem upravljanja ljudskim potencijalima.

Inače, ovo je bila prva faza, a sljedeća se očekuje nakon dostavljanja komentara Europske komisije na dostavljene odgovore.

 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.