Linkovi Kontakt Adresar Štampanje
 
Dobrodošli na sajt ADS FBiH

Poštovani posjetioci!

Dobrodošli na internet stranicu Agencije za državnu službu FBiH!

pročitaj više

Help Desk
     
 
Škole javne uprave

1. Europski institut za javnu upravu
2. Regionalna škola javne uprave ReSPA
3. NISPAcee
4. Europska škola za javnu upravu
5. L'ENA - Ecole nationale d'administration  

 
     
 
 
     
 
Prijava korupcije

1. Obavještenje
2. Obrazac za prijavu korupcije

 

 
RSS
Termini polaganja IOZ-a
Raspored polaganja stručnog ispita
Najave događaja
Događaji i saopćenja
     
 
Društvene mreže

     

 
 
Gostiju Online
Trenutna stranica: 1
Svim stranicama: 36
 
     
 
Održana Četvrta godišnja konferencija Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave
 

Sarajevo, 9. decembar - U hotelu „Termag" na Jahorini jučer je održana Četvrta godišnja konferencija Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave „Dobra obuka - bolja uprava".

Pored predstavnika UNDP-a u BiH Zahire Virani i Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA) Marie Bergstrom, Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Federalnog ministarstva pravde (dr. sc. Enver Išerić), Saveza općina i gradova Federacije BiH (Ivo Jerkić), Saveza opština i gradova Republike Srpske (Aco Pantić), Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Agencije za državnu službu Federacije BiH...

Sudionicima Konferencije se obratio i direktor ADS-a FBiH mr. sc. Sead Maslo.

-Agencija kojom rukovodim u proteklom je periodu - od potpisivanja Sporazuma o suradnji sa UNDP-om u BiH - poduzela niz aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog i održivog sistema obuke od kojeg koristi imaju ne samo uposlenici jedinica lokalne samouprave već i korisnici javnih usluga - kazao je direktor Maslo.

On je naglasio da je „u periodu od 2012. do 2014. godine blizu 2.500 uposlenika iz jedinica lokalne samouprave prisustvovalo u programima obuka".

-Veliku finansijsku podršku imali smo od donatora UNDP-a i SIDA-e, ali svjesni potrebe samoodrživosti ovog sistema inicirali smo i modalitet sufinansiranja - otkrio je Maslo.

Izražavajući zahvalnost dosadašnjim donatorima, on je izrazio nadu da će i drugi donatori prepoznati značaj Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave i prihvatiti inicijative ADS-a FBiH za podršku u cilju postizanja još boljih rezultata. Istovremeno, direktor Maslo se zahvalio načelnicima općina Vitez, Bosanski Petrovac i Tomislavgrad, te gradonačelniku Tuzle „što su bili dobri domaćini u regionalnim lokalitetima i izrazili spremnost na ustupanje prostorija za potrebe realizacije obuka i u narednom periodu".

Inače, na samoj Konferenciji su prezentirani rezultati Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u 2015. godini i usvojeni su sljedeći zaključci: 1) Rezultati Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u oba entiteta su veoma dobri i većina ciljeva je ostvarena u cijelosti; 2) Fokus strategije u narednom planskom periodu staviti na finansijsku održivost Sistema; 3) Sudionicima Konferencije je upućen poziv da u svojim jedinicama lokalne samouprave promoviraju Sistem obuke i sistem finansijske održivosti; 4) Sistem obuke je pokazao sposobnost da brzo odgovori na potrebe za obukom „Upravljanje rizicima od katastrofa u jedinicama lokalne samouprave u BiH".

 

 
Pretraga
 
 
Newsletter - prijava/odjava
Ime i prezime
Vaša e-mail adresa

Vaša e-mail adresa
 
Kalendar
 
Popularni dokumenti
Dopunska Lista eksperata za izbor ostalih državnih službenika
Dopunska Lista eksperata za izbor rukovodećih državnih službenika
Plan zapošljavanja za 2018. godinu
Lista eksperata za izbor ostalih državnih službenika
Lista eksperata za izbor rukovodećih državnih službenika
Strategija obuke za uposlenike i izabrane zvaničnike u jedinicama lokalne samouprave u FBiH 2016-2020
Strategija za obuku uposlenih u organima uprave u Federaciji BiH 2016-2020
Prijava korupcije i drugih nepravilnosti
Plan integriteta ADSFBiH
Plan borbe protiv korupcije ADSFBiH
Detaljniji pregled
 
Copyright © 2008-2011 NEX Studio. All rights reserved.